You are my everything

känner att inläggen blir lite tråkiga när de bara handlar om min ponny, så jag tänkte berätta varför jag bara skriver om de och vad som har hänt med henne..
när jag kom till stallet i måndags och skulle spruta på henne myggmedel så va hon alldelens "förlamad" på vänster sida, hon kunde knappt gå så jag fick nästan dra in henne i stallet, sen när vi kom in i stallet höll hon på att tippa flera gånger, efter en stund kom mamma och då ringde hon vetrinären. första vetrinären trodde att de va korsförlamning hon hade fått, men vi ringde en annan vetrinär och han kollade slemhinnor, lyssnade på magen, hjärtat osv. och en häst ska ha 2 sek på återhämtnings tid (när man trycker på tandköttet) och om de är 6 eller över 6 sekunder så är man nästan död och lillan hade prick 6 sekunder. så man kan säga att hon va död i princip. hon hade världens vattenbrist så vi gav henne 15 liter dropp. hon va lite piggare efter de men hon kunde som sagt inte röra sig, hon kunde knappt stå.  så vi sovde i stallet hela natten. på tisdagen så va hon lite bättre hon började kunna gå lite mera va rörligare osv. men hon drack ju inget så hon va uttorkad igen, så hon fick dropp igen sen gav vi henne metacam för dom misstänkte både fång och kolik. sen började dom prata om botilism eller vad de heter. ingen vetrinär visste vad felet var, så vi sovde i stallet i tisdags också. sen i onsdags va hon mer normal men hon va fortfarande väldigt svag och drack inget så hon fick dropp ännu en gång för att utan de skulle hon vara död redan.. så vi va ute å gick med henne lite så hon skulle få igång magen eftersom att hon bara stog stilla i boxen. sen fick vi börja ge henne lite hö osv. så vi sovde i stallet ännu en gång. sen igår så tog vi de beslutet att om hon skulle bli de minsta sämre eller att hon inte blir bättre än såhär skulle vi tabort henne idag, men då va hon som lite piggare och hon hade bajsat (fått igång magen) och lite så, så idag så får vi se hur vi gör om hon ska vara kvar med oss eller om hon ska få fara till himlen. för vi vill inte hålla på å låta henne lida, hon är ju våran bästa ponny men de finns inget att göra. blir hon inte bättre ikväll så måste hon avlivas...
har inte sovit på 4 nätter, är sjukt trött kan inte tänka på nått annat än lillan hon är verkligen den bästa jag har. älskade ponny. 3år med henne idag.

Kommentarer
Postat av: julia s

finns, äälskar dig mikaela

2011-07-08 @ 12:57:06
Postat av: ronja nilsson

men hjärtat, beklagar:( finns mikaela det vet du om!

2011-07-08 @ 12:58:22
Postat av: josefin fernerud

så sjukt sorgligt.. finns

2011-07-08 @ 15:27:11
Postat av: vilma

Mikaela.. Så tråkigt att höra! Finns det vet du, love u finaste<3

2011-07-08 @ 16:03:21
URL: http://vilmaeinarsson.blogg.se/
Postat av: Mye Nordlund

Usch, låter inget vidare :( men testa blandat ut vattnet med äppeljuce! Min kompis ponny drack inte häller något, men när dom började blanda i det i vattnet drack han.

Hoppas verkligen hon blir bättre!

2011-07-12 @ 13:20:52
URL: http://kdrfryttarna.blogg.se/
Postat av: Amanda Pettersson! <3

men guuuud så hemskt!!!! :O :O

Hur är det med henne nu??? :O :O



KRAM

Amanda

2011-08-06 @ 19:13:39
URL: http://silverhurley.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0